Share


Hoi
,

Heb jij al tickets besteld voor de Zaak op Poten dag? Nee? Zonde!

Zaterdag 23 september lijkt nu natuurlijk nog ver weg maar voor jet het weet kan je je favoriete workshop niet meer kiezen.

De Zaak op Poten & Co. dag is ontstaan om te verbinden in de breedste zin van het woord. Collega’s onderling, onderwijzers met leerlingen, gemeenten met klanten en verwijzers met de professionals. Alleen door met elkaar te verbinden werken we toe naar een overzichtelijk, professioneel en verantwoord werkveld waar alleen maar dieren in meewerken die dit kunnen en hier gelukkig van worden.

Dit jaar hebben we een MEGA grote stap gezet in het verbinden van het Animal Assisted Interventions (AAI) werkveld en het onderwijs. De Zaak op Poten & Co. dag zal plaatsvinden op Aeres Hogeschool in Dronten. Wij zijn trots op deze samenwerking! Deze samenwerking maakt ook dat we nog meer mensen kunnen bereiken omdat de capaciteit van het terrein in en rondom de Hogeschool enorm is. Gegarandeerd een droge informatiemarkt dit jaar!

We hebben dit jaar ook maar liefst drie workshoprondes. Dat is teveel informatie om in één nieuwsbrief te stoppen. De komende weken zullen we per workshopronde steeds twee collega's aan je voorstellen.

Heb jij affiniteit met het samenwerken met dieren in de (jeugd)hulpverlening, onderwijs, zorg & welzijn en persoonlijke ontwikkeling?

Graag tot 23 september!


 
Workshopronde 1
 
AERES Hogeschool – Dierenwelzijn in AAI door dr. Ir. Kathalijne Visser.

Uitgebreide informatie over deze workshop (over dierenwelzijn) volgt nog.





 
 
Herstel op Poten – Kracht & Vacht

Herstel in de GGZ
Of dat je nu een ziekte hebt, kwetsbaarheid, rouwt, lichamelijke klachten, liefdesverdriet of een burn-out hebt; van al deze traumatische gebeurtenissen moet je herstellen en dat gaat in fasen. Hoe mooi is het dan om in dit proces de hond in te zetten en elke fase te doorlopen?
Tijdens de interactieve workshop Kracht & Vacht in Herstel nemen Linda Agema (trainer) en Lotte van den Broek (oud deelnemer) je mee om daar inzicht in te geven. Een mooie tool om in te zetten in het herstelproces van mensen met een aandoening in de GGZ.

Workshopronde 2

CoHond – Voorbij HondenAngst

De workshop is een korte inleiding in het begrip ‘angst’, specifiek voor honden. Daarnaast kun je kennismaken met materialen, bespreken we casuïstiek en komt aan de orde welke rol je eigen hond speelt in het proces.


 
Opleidingscentrum & Hondenschool Happy Tails – Glashelder!

We gaan het hebben over glasheldere communicatie van hond naar mens en van mens naar hond. Tijdens de workshop worden diverse therapiehonden ingezet, zodat we kunnen oefenen en gedrag kunnen observeren. De workshop is dus deels een hands-on workshop. Voelen, ervaren, de invloed van communicatie op zowel mens als hond! Er wordt ondersteund met video-materiaal.


 

Workshopronde 3

DAI Academy – PADA test voor honden
Martina Thomas en Saskia Dijkhuis geven jullie een kleine inkijk in de PADA test. De PADA test is nieuw in Nederland en wordt verplicht in de toekomst voor verschillende opleidingen in de AAI. De PADA test, Personality Assessment for Dogs in AAI, is een karaktertest die laat zien of je hond in de basis geschikt is om verder te trainen voor inzet in AAI.
De test is voortgekomen uit wetenschappelijk onderzoek en is ontwikkeld door internationale professionals uit Noorwegen, Polen en Hongarije. De test bestaat uit 18 onderdelen. Er wordt gekeken naar de psychische gesteldheid maar ook naar de fysieke conditie en of het veilig is om de hond in te zetten in AAI. Dit alles wordt zo objectief mogelijk bekeken en gedocumenteerd.
Tijdens elke test wordt er gewerkt met maar liefst 5 mensen die zijn opgeleid om het gedrag te registreren;  de evaluator, technician, leader en 2 cameramensen. Doordat we met letterlijk verschillende invalshoeken inzoomen op het gedrag kunnen we dit gedrag zo objectief mogelijk beoordelen in verschillende werksituaties.
Op de landelijke informatiedag lichten wij de PADA test toe en voor de deelnemers aan de workshop geven we een klein voorproefje.

 
Coaching en therapie met paarden – Methodisch werken met paarden in de jeugdzorg

Inzet van paarden in de jeugdzorg

Paarden hebben iets magisch. Hoe maak je die magie doelgericht? Methodisch werken met paarden, hoe kun je dat doen?

Wat doen we, welke thema’s komen er aan bod? wat dacht je van: grenzen, zelfvertrouwen, emotie, ontdekken van je  lijf, verbinding hoofd en lijf. Hoe stemmen we af op de doelgroep, hoe bewaken we onze grenzen en die van de paarden. Ben je al nieuwsgierig?
 
Facebook
 
Linkedin
 
Instagram
 
Whatsapp
 
Website
 
Email

Email Marketing door ActiveCampaign