Share
Plan jouw dag vol inspiratie


Hoi
,

Heb jij al tickets besteld voor de Zaak op Poten dag? Nee? Zonde!

Zaterdag 23 september lijkt nu natuurlijk nog ver weg maar voor jet het weet kan je je favoriete workshop niet meer kiezen.

De Zaak op Poten & Co. dag is ontstaan om te verbinden in de breedste zin van het woord. Collega’s onderling, onderwijzers met leerlingen, gemeenten met klanten en verwijzers met de professionals. Alleen door met elkaar te verbinden werken we toe naar een overzichtelijk, professioneel en verantwoord werkveld waar alleen maar dieren in meewerken die dit kunnen en hier gelukkig van worden.

Dit jaar hebben we een MEGA grote stap gezet in het verbinden van het Animal Assisted Interventions (AAI) werkveld en het onderwijs. De Zaak op Poten & Co. dag zal plaatsvinden op Aeres Hogeschool in Dronten. Wij zijn trots op deze samenwerking! Deze samenwerking maakt ook dat we nog meer mensen kunnen bereiken omdat de capaciteit van het terrein in en rondom de Hogeschool enorm is. Gegarandeerd een droge informatiemarkt dit jaar!

We hebben dit jaar ook maar liefst drie workshoprondes. Dat is teveel informatie om in één nieuwsbrief te stoppen. De komende weken zullen we per workshopronde steeds twee collega's aan je voorstellen.

Heb jij affiniteit met het samenwerken met dieren in de (jeugd)hulpverlening, onderwijs, zorg & welzijn en persoonlijke ontwikkeling?

Graag tot 23 september!


 
Workshopronde 1
 
Clinidogs en Flow Coaching & Training – PADA test voor katten

Suzan Vlaming-Kikkert (Clinidogs) en Tahira Tarquini (Flow Coaching & Training) komen tijdens de Zaak op Poten dag samen onder de PADA vlag (of….poten!).


Misschien heb je al over de PADA tests gehoord (zo niet, dit is ook de dag voor). Suzan en Tahira gaan over een ander PADA test voorlichten: PADA test voor katten. Dat klopt, die is er en katten worden al getest.

Maar hoe ziet een PADA test voor katten eruit? Wat zijn de overeenkomsten met de hondentest? En, misschien de meest interessante vraag…hoe kan een kat binnen AAI ingezet worden? Op deze en meer vragen komen er antwoorden op door middel van een interactieve en demonstratieve lezing.

Je kunt al meer informatie over de PADA testen voor katten vinden op:

 
 
ANDERS LEREN MET PAARDEN – Animal Assisted Education: de inzet van het paard bij kinderen met leeruitdagingen

In de workshop van ANDERS LEREN MET PAARDEN maak je kennis met de methode die we hebben ontwikkeld om basisschoolleerlingen te helpen met (werkwoord)spelling, lezen, tafels, klokkijken en optellen/aftrekken.

Door het inzetten van bewegend leren, ondersteuning met paarden/pony’s/ezels, buitenlucht en de topdownaanpak, kunnen kinderen die moeite met leren op school hebben, ervaren dat ze wel degelijk kunnen leren. We maken leerstijlen transparant en werken zo transparant mogelijk samen met ouders en school. Als deelnemer van de workshop maak je kennis met onze werkwijze en ervaar je zelf dat bewegen, spelen en leren werkt.

Workshopronde 2

Daniëls Training & Begeleiding – Topdog in vogelvlucht

“De beste manier om sociale vaardigheden, agressieregulatie en weerbaarheid te trainen.”
Topdog is een training voor jongeren en jong volwassenen, waarbij we werken aan sociale vaardigheden, weerbaarheid, zelfbeheersing en zelfvertrouwen.
Tijdens de training werk ik samen met gecertificeerde psychosociaal hulphonden als co-coach. Zij kunnen als geen ander op een duidelijke en directe manier laten zijn welk gedrag passend en helpend is. De trainingen staan in het teken van DOEN en ERVAREN, in plaats van praten. In de workshop vertel ik en laat ik je de kracht van de methodiek ervaren.
 
Hondgenoot –
De kracht van een vacht
Meekijken, meedenken en meepraten: een inkijk in een werkwijze met honden
Honden zijn onvoorwaardelijk en hebben geen oordeel. Hierdoor kunnen ze jou optimaal ondersteunen in het spiegelen van jouw kwaliteiten. In deze workshop komen praktische en interactieve spelvoorbeelden aan de orde, die je kan inzetten in jouw begeleiding. We hebben het over inhoud van de begeleiding, maar ook de achterliggende gedachten waarom je een bepaalde spelvorm inzet. Hoe hou je het ‘leuk’ voor de hond en voor de client?

 

Workshopronde 3

Stichting AAT – Een introductie in psychosociale weerbaarheid bij jongeren, met inzet van een hond

Een psychosociale weerbaarheidstraining is een kortdurende, praktische en speelse training die een jongere helpt om zijn of haar eigen krachten én uitdagingen te leren kennen. Met lastige situaties leren omgaan, kritiek durven geven, om hulp durven vragen…zomaar wat vaardigheden die niet iedereen even makkelijk afgaat.
Toch kun je hier, door het volgen van een psychosociale weerbaarheidstraining, flinke stappen in maken.


Een weerbaarheidstraining draagt bij aan het ontwikkelen van (zelf)vertrouwen, (zelf)bewustzijn, autonomie en veerkracht en kan zowel individueel als in groepsverband gevolgd worden.
Meer doén en minder práten omdat jongeren nu eenmaal zichzelf uitdrukken middels beweging en spel.
Tijdens deze workshop willen we jullie laten kennismaken met enkele oefeningen en leggen je uit op welke wijze je de hond kunt integreren.
Wil jij eens kennismaken met elementen uit de psychosociale weerbaarheidstraining en ontdekken op welke wijze je hier je hond in kunt integreren?
Doe dan mee aan onze workshop ‘een introductie in psychosociale weerbaarheid’

Psychosociale weerbaarheidstrainingen dragen bij aan het ontwikkelen van (zelf)vertrouwen, (zelf)bewustzijn, autonomie en veerkracht en kunnen zowel individueel als in groepsverband gevolgd worden. Ook kunnen oefeningen uit de psychosociale weerbaarheidstrainingen goed geïntegreerd worden in behandel- en begeleidingsvormen.

In onze workshop gaan we dieper in op het onderwerp psychosociale weerbaarheid, maar leggen we ook uit hoe je hier een AAT-hond bij kunt betrekken én laten we het jullie zelf ervaren!
 
Opleidingscentrum & Hondenschool Happy Tails – Glashelder!

We gaan het hebben over glasheldere communicatie van hond naar mens en van mens naar hond. Tijdens de workshop worden diverse therapiehonden ingezet, zodat we kunnen oefenen en gedrag kunnen observeren. De workshop is dus deels een hands-on workshop. Voelen, ervaren, de invloed van communicatie op zowel mens als hond! Er wordt ondersteund met video-materiaal.
 
Facebook
 
Linkedin
 
Instagram
 
Whatsapp
 
Website
 
Email

Email Marketing door ActiveCampaign